Om…

Fredrik Björeman (@bjoreman på Twitter) och Joacim Melin (@joacim på bsd.network/Mastodon) är nördar. Det är inget att skämmas för eller något man ska förakta – snarare tvärtom. De är passionerade användare, utvecklare och IT-proffs inom en rad olika områden så varför inte prata om det, och en hel del annat som faller dem in,  i en podcast?

Björeman och Melin publiceras varje vecka med ett fåtal undantag. Du kan prenumerera via iTunes Apple Podcasts eller via den RSS-läsare (RSS-länk) du helst lyssnar med – vi finns exempelvis i katalogen i Overcast,  Pocket Casts och Spotify. Du kan också lyssna direkt via vår hemsida!

Vi mäter vår trafik med Podtrac och en mjukvara för mätning på vår egen server och delar inte någon statistik, några e-postadresser eller annat med någon utomstående. Alla mediafiler distribueras från vår egen server förutom i fallet Spotify där de tycks ladda hem en kopia av varje avsnitt och massera filen för sitt egna distributionsnätverk. Spotify påverkar dock inte själva innehållet i filen.

Kom gärna med feedback! Du kan nå oss på Twitter, Mastodon, via e-postadressen hej (a) bjoremanmelin.se eller via mötet Björeman // Melin på Delta City BBS.

Vi läser all e-post!

Vilka är de två herrar du lyssnar på varje vecka i Björeman // Melin?

Fredrik Björeman arbetar till vardags som mjukvaruutvecklare. Han bor i Göteborg med sambo och bonusdotter, gillar att motionera och är med i en rad andra podcasts, bland annat Kodsnack. Fredrik är sannolikt för smart för sitt eget bästa och är den som redigerar denna podcast så den låter så bra som den gör!

Joacim Melin arbetar till vardags som IT-ansvarig. Han bor mellan Stockholm och Norrtälje med fru och fyra barn, avskyr att motionera och ägnar sig hellre åt att pyssla med sin samling Amiga-datorer, köra Volvo, skriva bloggposter på UnixproRetrodatorer, agera redaktör för Datormagazin Retro eller delta i denna podcast. Joacim drev mellan 2004 och 2017 bloggen Macpro.