Avsnitt 17: iPad kunde ha blivit framtiden

Vi värmer upp med nya tröjor, kylskåpskalla chokladkakor och nötallergier. Sedan följer fler tankar om styrplattor, smarta klockor och Steve Jobs-filmen, nu när Fredrik också tagit sig samman och sett den.

Avsnittets huvudämne är den tyngsta av frågor: vem behöver en iPad? Vem är den för? Vad har vi dem till? Har den en framtid? Varför är Fredrik så förtjust i plattor och tanken på att de ska kunna bli mer än de är nu? Jocke är oroad för den uppväxande generationens datorvana och beskyller sig själv för sina yngre barns bristande datorvana.

Som avslutning ett litet dopp i e-postkorgen, framför allt kring Mac mini-köpråd men även med ett inspel från självaste iTunes.

Tusen tack till alla er som e-postar och hör av er på andra sätt! Vad tycker ni om Ipad och dess framtidsutsikter? Och har ni gyllene tips om att livesända poddradio?

PS – på grund av vad som brukar kallas “tekniska problem” är ljudkvaliteten inte på topp i detta avsnitt. Vi ber om ursäkt för detta.

Länkar Onedrive for business spelavsnitt Handbreak – macprogram för att rippa och konvertera filmer från DVD, Bluray och annat else Heart.Break() – eminent närproducerat spel Cortana – Microsofts röstassitent Steve Jobs-filmen, även omtalad i förra avsnittet A few good men heter På heder och samvete på svenska Karl Emil Nikka Fredrik är glad att han inte köpt en Apple watch Certina titanium DS pro Android wear – Android för smarta klockor Split screen och SCSI nu kommit tillbaka