Avsnitt 28: Antaganden som blir till beroenden

Smörgåsar och pålägg, ett svårt och viktigt ämne, avhandlas. Vi diskuterar också handgripliga lösningar på Fredriks smörgåsproblem.

Spamfilterdiskussionerna följs upp, Jocke har gått vidare mot nygamla spamfiltreringsmarker med ännu mer kontroll.

Vi tar upp lite återkoppling från Mikael Persson. I korthet ber vi att få återkomma när det gäller hemautomatisering och hänvisar till internet när det gäller mystiska routerproblem vi själva inte har koll på.

I det (numera) traditionella filmhörnet avhandlar vi en triss i Val Kilmer: två bra och en att undvika. Dessutom strider lyssnare till försvar för förra veckans varning Split second! Niklas Fast: “Split Second är bra, om man har fetisch för B-film.”

Veckans diskussionsämne är Node. Vad är det? Var kommer Node från? Vart är det på väg och vilken nytta kan någon som Jocke ha av det? Jocke frågar, Fredrik svarar. Vi pratar också lite om problemen med paket av mjukvara som beror på varandra. Vet någon lyssnare ungefär hur kulturen av mikropaket och beroendestrukturerna i npm-världen uppkom? Vi vill veta mer!

Nästa veckas ämne är (bland annat, åtminstone) serietidningar, hör gärna av er med era tankar, minnen och åsikter i ämnet!