Avsnitt 60: Intryck från Östersund

Iphone presenterades för tio år sedan – vad hade våra förväntningar på Apples presentationer varit utan den?

Vi värmer upp med lite snack om inspelningsappar – detta är vårt första avsnitt inspelat via Discord – och varför man inte alltid vill använda Skype. Efter det berättar Jocke om lite ny och monstruös serverhårdvara och de oväntade prestandaproblem det verkar ha fört med sig. Sedan får vi plötsligt veta att Chris Lattner slutat på Apple (för att börja på Tesla, visade det sig morgonen efter).

Sedan kommer lite TV-tips innan vi kastar oss över Iphones tioårsjubileum och vad både telefonen och presentationen i sig betytt för oss.

Efter det pratar vi lite om favoritprylar, både vilka de är och har varit och vad som egentligen gör att något kan kvala in som favoritpryl. Detta följs av veckans filmtips. Apple har vikt ner sig för Kina, vår lyssnare @illerg vet varför Chrome kan ta så mycket plats, Jocke har installerat Sierra på en gammal Mac Pro, testat hörlurar (med en diskussion av recensioner, testexemplar och annat besvärligt som bonus) och blixtbesökt Östersund medan Fredrik har hittat skatter från förr.