Avsnitt 62: Twitter är dött, nu är det ICQ som gäller

Ännu ett fullmatat avsnitt från podcasten där vi försöker att inte prata för mycket!

Vi diskuterar nästa Star wars och kommer sedan in på Mark Hamill och Malcolm McDowell, skådisar som kanske inte haft några superstora framgångar på ett tag.

Sedan blir det Owncloud, och Amiganyheter! Jocke utfärdar nördighetsvarning för Amiga-snacket. Därefter lite musikspecial!

Ett Fantastiskt läsarmejl lyssnarmejl från vår man i Seattle!

Uppföljning kring Twitter-klienter och en titt på Twitter-statistik.

Lite pulveruppdatering, sedan funderar Fredrik lite kring Mutant: år noll och de olika boxarnas upplägg.

Sist men inte minst har Jocke bråkat med Casey Liss.

Claes Bearnaiserecept (circa 4 portioner)

(Vi har helt fantastiska lyssnare!)

2 msk Champagnevinäger
1 msk vatten
1 scharlottenlök, grovt hackad
4 kvistar dragon, bladen finhackade, stjälkarna för sig
0,5 tsk hela svarta pepparkorn
0,5 tsk vitt socker
2 stora äggulor
180 g osaltat smör
1 msk färsk citronsaft
Smält 1 msk smör i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, dragonstjälkar, en nypa salt, socker och pepparkorn, rör om lite. Lägg till vatten och vinäger, minska värmen lite och koka tills vinägern förångats, ca 3–4 minuter. Sänk värmen till låg och fortsätt under omrörning tills schalottenlöken är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter till. Det bör reduceras till ca 1,5 matskedar vätska.

Sila vätskan noggrant genom en finmaskig sil i en liten skål, tryck på löken med baksidan av en sked för att få ut så mycket vätska som möjligt.

Blanda den reducerade vinägern, citron, äggulor och en nypa salt i en hög, smal mixer-kopp. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme, rör hela tiden tills skummandet avtar.

Sätt stavmixern mot botten av mixer-koppen och starta på ganska högt varvtal, häll sakta i det varma smöret i koppen med en smal stråle. Det bör tjockna ganska fort med ägg och vinägerblandningen. Fortsätt hälla i allt smör sakta och mixa på bara om det börjar skära sig lite, lyft lite upp och ner ibland för att blanda.

Smaka av med salt. Vispa i finhackade dragonblad. Servera genast eller sätt lock på mixer-koppen och ställ på någon varm plats. Béarnaisen kan inte vämas upp om den svalnat.